Gazdaság koronavírus

Többféle bolt nyitva maradását kéri az OKSZ

A kereskedelmi szövetség egyébként elégedett a szigorúbb intézkedésekkel.

A csütörtöki kormányinfón derült ki, hogy a járványügyi helyzet miatt március 8-tól 22-ig be kell zárnia az üzletek többségének. Bár a részletszabályok még nem ismertek, az eddigi tájékoztatás szerint az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák és benzinkutak lehetnek majd nyitva ebben az időszakban.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) a súlyos járványügyi helyzet miatt teljes mértékben elfogadja a kiskereskedelmi üzletek bejelentett korlátozását, ugyanakkor Vámos György főtitkár arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy

az OKSZ kezdeményezte a döntéshozóknál a munkaeszközöket kínáló boltok, a home office-hoz szükséges híradástechnikai üzletek, az állateledel-kereskedők, az otthoni karbantartáshoz szükséges barkácsboltok és a mezőgazdasági alapanyagokat kínáló egységek nyitva tartásának engedélyezését is.

Vámos György szerint a házhoz szállítások előreláthatóan fennakadások nélkül folytatódhatnak, a webáruházak zavartalanul fogadják a megrendeléseket, ezért nem indokolt az internetes többletvásárlás. „Az élelmiszerüzletek, drogériák arra készülnek, hogy az alkalmazottaik beosztását is úgy alakítják ki, hogy a családanyák, apák is otthon tudjanak maradni az iskolás, óvodás gyermekeikkel” – jelezte a főtitkár.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik