Gazdaság

Már nem a Gundel üzemelteti Orbánék menzáját

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

A Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita Kolostor menzáját működtető Gundel Étterem nem várta ki a bérleti díj csökkentését. A 2019-ben aláírt 5+5 éves üzemeltetési szerződést tavaly decemberben közös megegyezéssel felbontották – írta meg a Népszava. A tárca nem árulta el a lapnak, hogy ki üzemelteti a továbbiakban az étkezdét.

Csaknem egy hete jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy február 1. és május 31. között nem kell bérleti díjat fizetni az állami és önkormányzati ingatlanok után az éttermek, kávézók, konditermek üzemeltetőinek. Sőt a kormány jogértelmezése szerint a magánszemélytől, cégtől bérelt ingatlanok után sem kellene fizetni az érintett vállalkozásoknak. A tárcavezető akkor azt ígérte, hogy másnap már olvasható lesz az erről szóló kormányrendelet, de ez azóta sem jelent meg.

A lap szerint a gépjármű- és az iparűzési adó elvonása, a parkolási bevételek lenullázása után, most újabb veszteséget kénytelenek elkönyvelni az önkormányzatok. A Népszava által megkérdezett fővárosi kerületek egybehangzóan hangsúlyozták, hogy rendelet hiányában egyelőre becsülni is nehéz. Józsefváros előzetesen 20 millió forint kieséssel számol, Erzsébetváros megközelítőleg 80 millió forinttól esne el, míg Angyalföld 60-100 millió forint közé teszi a veszteséget.

Kapcsolódó
Idén még többe kerül a Miniszterelnökség Gundel-büféje
5 millió forinttal többe kerül a büfé üzemeltetése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik