Gazdaság

Jöhet Mészáros Lőrinc az Aqua Lorenzóval

A korábbi piacvezető, mostanában azonban hanyatló Aquarius-Aqua is a felcsúti milliárdos érdekeltségébe került.

Mészáros Lőrinc cégbirodalmában ugyan eddig sem voltak ritkák a felcsúti milliárdosra utaló cégnevek, a Mészáros Csoport vagy a felcsúti futballisták mezén is látható Mészáros&Mészáros Kft. És most itt van a csoport ásványvizes cége is, a herceghalmi Aqua Lorenzo Kft.

A Telex vette észre, hogy a Gazdasági Versenyhivatal január 28-án engedélyt adott az Aqua Lorenzo Kft.-nek, hogy felvásárolja az Aquarius-Aqua Kft.-t.

Utóbbi az ország legnagyobb ásványvízgyártója volt egykoron, az albertirsai üzem főleg az alsókategóriás ásványvizek piacán volt erős, de energiaitalt és üdítőt is gyártott. A cég a tulajdonos áfacsalási ügye után az elmúlt években eljelentéktelenedett, és 2019 végén csődvédelmet kért.

Mészáros Lőrinc nem új szereplő az ásványvízpiacon, de azért a bicskei Vivienvíz nevű cége nem volt túl jelentős, igaz, a MÁV-val volt egy nagy szerződése.

A hazai ásványvízpiacon jelenleg az olasz San Benedetto-csoport (Magyarvíz, Lajosmizse), a szintén olasz hátterű Central Europe Mineral Water Holding (Szentkirály-Kékkúti) és a Coca-Cola (NaturAqua, Zalaszentgrót) a három legfontosabb szereplők, nagyjából a piac 75 százalékát fedik le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik