Gazdaság

Felújítás után többet ér a lakás, de a biztosítást is hozzá kell igazítani (x)

A biztosítási szerződés felülvizsgálata ajánlott a biztosított vagyontárgyak változása vagy értéknövekedése esetén.

Jolán eddig nem törődött a lakásbiztosításával, évről évre automatikusan fizette a díjat az 50 négyzetméteres belvárosi lakására, most azonban tüzetesen átnézte a szerződését, és rájött, hogy  lakásbiztosítását 2010-ben kötötte, azóta pedig nagy változások történtek. Tavaly durván 4 millió forint értékű felújítási munkákat végeztetett el: teljesen újjá varázsolták a fürdőszobáját és a konyháját, az utóbbiba csak a villanytűzhely közel 300 ezer forintba került, a szekrényekről és a háztartási gépekről már nem is beszélve.

Az új fejleményekkel azonban nem tartott lépést a biztosítása, hiszen nem kérte a szerződés változtatását  a felújítás után, tehát egy nagyobb kár esetén előfordulhat, hogy  nem térülne meg a teljes kára – így szembesült azzal, hogy  ideje  áttekinteni  lakásbiztosítását.

Az évekkel ezelőtt megkötött lakásbiztosításokat érdemes időnként felülvizsgálni és szükség esetén a szerződést megújítani – tanácsolja az Allianz Hungária Zrt. Általánosságban azért, mert változhatnak a kötés időpontjában fennálló biztosítási igények. Ma már esetleg más az életmódunk, változott a család összetétele, ehhez igazodva az élettér, a személyes tárgyak vagy éppen a lakás berendezése is, és az új igényeket jobban kiszolgáló lakásbiztosítás is elérhető már.

A lakásbiztosítást akkor is érdemes felülvizsgálni, ha az ingatlan értékét növeljük egy nagyobb beruházás, mint például hozzáépítés, tetőtér beépítés, felújítás vagy korszerűsítés révén. Az újabb műszaki cikkek vagy a korábbinál értékesebb ingóságok beszerzése ugyancsak növeli az ingatlan illetve ingóságok értékét.

Ha a  megváltozott körülményekhez inkább már más biztosítás passzol, akkor érdemes a mai kor igényeihez igazodó lakásbiztosítást választani. Az Allianz korszerű és egyszerű megoldási lehetőségeket kínál. A három választható csomag közül:

  • A Komfort csomag az alapkárokra (mint a tűz, villám), természeti károkra (pl. vihar, hónyomás), földrengésre, felelősségbiztosításra, továbbá a biztosítási eseménnyel kapcsolatos költségekre szól, de beletartozik az assistance szolgáltatás is, azaz gyors szerviz megszervezése a vészhelyzetben.
  • Az Extra csomag az előbbieken felül vízkárokra (csőtörés, beázás, dugulás miatti kár, elfolyt víz miatti veszteség) nyújt fedezetet. Üvegkár esetén szintén nyújt szolgáltatást ezen csomag esetén a biztosító, de nemcsak a nyílászárókra, hanem a bútorok üvegére, tükrökre és a villanytűzhely kerámiafőzőlapjára is.
  • A Max csomag mindezek mellett betörés, lopás, vandalizmus, illetve rövidzárlat és villámcsapás miatti túlfeszültség okozta károkra is kiterjed.

A három lakásbiztosítási csomagból ki-ki kiválaszthatja az igényeinek legjobban megfelelő konstrukciót, és néhány kattintással kalkulálhatja a díjat is.

Nyugodtan maradjon otthon, a biztosítója éppen ott van Ön előtt! (x)
A koronavírus-járvány második hullámában is várható, hogy a minimumra fog csökkenni a személyes találkozók száma. Ha a biztosítási ügyekről vagy akár a kárügyintézésről van szó, ennek már semmi akadálya nincsen.

További információk az Allianz honlapján.

Kiemelt kép: Getty Images

Felújítás után többet ér a lakás, de a biztosítást is hozzá kell igazítani (x) 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik