Gazdaság

Újabb fegyverek gyártásába fog Magyarország

Újabb német-magyar hadiipari együttműködést jelentettek be ma a HM Arzenál kiskunfélegyházi fegyvergyárában.

  • A Unique Alpine TPG-3-as mesterlövészfegyverének legújabb változatát, illetve
  • a népszerű AR-10-es és AR-15-ös családba tartozó félautomata karabélyokat

fognak gyártani Magyarországon – írja a Portfolio.hu.

Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a későbbiekben más típusok gyártása is szóba jöhet, a francia hátterű, bajor tulajdonú Unique Alpine magyar mérnökökkel közösen új fegyverek kifejlesztésén dolgozik.

A Unique Alpine TPG-3-as mesterlövészfegyverét eredetileg az Egyesült Államok különleges erőinek fejlesztette ki a vállalat a belga FN Herstallal közösen, ennek legmodernebb változatát, az NX-et fogják Magyarországon gyártani. A fegyver egyik legnagyobb különlegessége az, hogy többféle kaliberű és fajtájú lőszertípussal használható – ismerteti a portál.

Kiemelt kép: Kiskunfélegyháza, 2020. november 6. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelõs kormánybiztos egy AR-15-MX gépkarabélyt tart a kezében a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyárában tartott bemutatón 2020. november 6-án. A német-magyar ipari együttmûködés révén a HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik a bajor Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása. MTI/Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik