Gazdaság

Népszerű az új Diákhitel Plusz

A felsőoktatási hallgatók körében rendkívül népszerű félmillió forintos, kamatmentes Diákhitel Plusz mellett, a Kormány döntése alapján a napokban elérhetővé vált a struktúraváltó felnőttképzésekben részvevők számára is a kamatmentes Diákhitel Plusz maximum 1,2 millió forint erejéig.

Október közepén megkezdődtek a beiratkozások a kormány által támogatott struktúraváltó informatikai felnőttképzésekre, melyek mellé maximum 1,2 millió forintos összegben igényelhető a kamatmentes Diákhitel Plusz. Hasonlóan a felsőoktatási Diákhitel Pluszhoz, ez a lehetőség is rendkívül népszerű a jogosultak körében, hiszen kevesebb, mint egy hét alatt, több száz igénylés érkezett a Diákhitel Központhoz – tájékoztatott Magyar Péter vezérigazgató. A Diákhitel Pluszt struktúraváltó felnőttképzés esetén 18. évüket betöltött, de 55 évnél nem idősebb résztvevők vehetik igénybe. Az új terméket igénylők is jogosultak a diákhiteleknél 2018-tól bevezetett családtámogatásra, mely alapján a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a fele, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes diákhitel-tartozás elengedésre kerül.

A Diákhitel Központ a kormány döntése alapján, a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek és a munkaerőpiaci turbulencia hatásait enyhítendő, május 1-től tette elérhetővé a felsőoktatási hallgatók számár a maximum félmillió forintos, teljesen kamatmentes Diákhitel Pluszt. A már eddig is elérhető hallgatói hitelek mellett bevezetett új segítség pár hónap alatt rendkívüli népszerűvé vált a diákok között, októberig több mint 25 000 hallgató igényelte és jelenleg is napi 80-100 igénylés érkezik a Diákhitel Központhoz – mondta Magyar Péter vezérigazgató.

A Diákhitel Központ közleménye szerint a felsőoktatási és felnőttképzési Diákhitel Plusz bevezetése alkalmas és hatékony eszköz arra, hogy a koronavírus-járvány idején rendkívüli segítséget kapjanak a felsőoktatásban tanulók és azok, akik átképzéssel, struktúraváltó felnőttképzéssel kívánják bővíteni ismereteiket, képességeiket.

Magyar Péter emlékeztetett továbbá arra, hogy a kormány döntése alapján 2021 áprilisától a Diákhitel Központ kilép a szak- és felnőttképzés területére és ezzel mintegy 150-200 000, 18 és 55 év közötti számára válik elérhetővé a hallgatói hitelekhez hasonló, rendkívül kedvező feltételekkel igényelhető szabad- és kötött felhasználású képzési hitel.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik