Gazdaság

Száraz István beszállt a gyógyszergyártásba

Az Mfor vette észre a Gazdasági Versenyhivatal honlapján, hogy közös irányítást szerzett a a Gemil Pharma Zrt. nevű cég felett Herczku Milán, Pásztor Gergely, az állami tulajdonú Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Drycom Kft. Ez utóbbi cég az egykori Origo-tulaj, Száraz István 100 százalékos tulajdonában van. Gemil Pharmát 2018. június 12-én alapították, fő tevékenysége a gyógyszergyártás és gyógyszerekkel való kereskedés – írja az Mfor.

A gazdasági portál emlékeztet, hogy Száraz 2013 végén indította el a függetlennek ígért VS.hu-t, amelynek kiadójáról, a New Wave Médiáról 2016 áprilisában derült ki, hogy több mint félmilliárd forintot kapott a Magyar Nemzeti Banktól (MNB). A lap újságírói felmondtak. A New Wave 2015 végén megvette az Origo hírportált kiadó Origo Média Zrt.-t, amelyet 2017-ben a nevére vett az MNB-elnök Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám. A lap ma már a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozik.

Száraz idén nyáron egy másik médiaérdekeltségétől is megvált, a We Love Budapest és We Love Balaton oldalakat üzemeltető We Love Budapest Kft. a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz került.

42 milliós állami támogatásból épül Száraz István balatoni panziója
Az Origo korábbi tulajdonosa közben teljesen hátrahagyta a média világát.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik