Gazdaság

Hamis nyereményjátékot hirdetnek, de vigyázat, ez nem a Tescóé

Ismét küldözgetik csalók azt az üzenetet, amely a Tesco nevében arról értesít, hogy nyertünk. A rossz hír az, hogy az Egyesült Királyságbeli telefonszámról ékezetek nélkül érkező sms, illetve nyereményakció is kamu, ahogy ezt a brit áruházlánc is megerősítette megkeresésünkre.

A Tesco weboldalán is figyelmeztet, hogy hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat kinyerni a gyanútlan vásárlóktól. Hozzáteszik, hogy aktuális nyereményjátékainkról mindig tájékoztatnak hivatalos Facebook és Instagram csatornájukon, valamint a tesco.hu weboldalon szintén. A hivatalos vállalati közösségi oldalak neve mellett egy kék pipa szerepel, ami jelzi, hogy ellenőrzött, megbízható márka profilról van szó.

Kérik, hogy amennyiben nem a fenti csatornákról értesül valaki a Tesco nevével jelzett nyereményjátékokról, és sms-ben vagy telefonon kérnek tőle adatokat, óvakodjon a részvételtől és az adatmegadástól szintén. Ha bármilyen egyéb (online vagy nem online) felületen értesül a Tesco nevével jelzett
nyereményjátékról, kérjük ellenőrizze, hogy az oldal, a nyereményjáték a tesco.hu aloldalán szerepel-e. Amennyiben a vezető domainnév eltér a tesco.hu-tól, az nem a Tesco Magyarország hivatalos weboldalán szereplő nyereményjáték, azaz nem a Tesco-Global Áruházak Zrt. által szervezett hivatalos akció.

Kiemelt kép: Krizsán Csaba /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik