Gazdaság

217 millió forint osztalékot vettek ki az Orbán-család volt cégéből

Rekordévet zárt 2019-ben a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt. (NAKK), amelyet 2016-ban alapított Orbán Áron, a miniszterelnök öccse. 51 százalékos részvénycsomagját 2018-ban az igazgatóság egyik tagja, Bihari Lajos vásárolta meg, aki ma is az Orbán-család bizalmi embere, hiszen ő az ügyvezetője a kormányfő apja, Orbán Győző által jegyzett Nehéz Kő Kft. nevű szállítmányozó cégnek – írta az Mfor.hu.

A NAKK Zrt. építőanyag-nagykereskedő cég: a 2018-as 1,5 milliárd forintos forgalom után tavaly már sikerült 3,9 milliárd forintos forgalmat bonyolítani. A profit pedig fel is ugrott 88 millió forintról 208 millió forintra. Ezt pedig nem hagyták bent a cégben. A közgyűlés úgy dönt, hogy a társaság fordtíson az eredménytartalékból 217 633 000 forint összeget fordítson osztalék kifizetésre – szerepel a júniusi közgyűlés határozatában.

A szakportál szerint a NAKK tavaly egy közbeszerzést nyert meg: a MÁV Zrt. vasúti pályafelújítási, karbantartási munkáihoz szükséges szemcsés keveréket kellett beszerezniük 31,5 millió forint értékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik