Gazdaság

Áramkimaradások keserítik négy város lakóinak életét, hiába panaszkodtak eddig az Elműnél

Olvasóink jelezték, hogy több településen huzamosabb ideje és gyakran vannak pár másodperces áramkimaradások, valamint hogy a feszültség is ingadozik. Az áramkimaradások miatt leállnak a különböző háztartási gépek, ami bosszúságot okoz a lakóknak. Attól is tartanak, hogy a készülékeik meghibásodhatnak a rövid ideig tartó áramszünetek miatt.

Azt tapasztalták, hogy telefonon már nem fogadott be az Elmű hibabejelentéseket, arra hivatkozva, hogy olyan sok van belőlük, online viszont működik a hibabejelentés. Rendre ki is mennek a cég munkatársai, változást azonban nem észleltek az érintettek, továbbra is ki-kimarad az áramszolgáltatás, és akik mérni tudják a feszültséget, azok az ingadozást is látják.

A probléma méretét és a megoldás hiányát jelzi, hogy a négy érintett település, Halásztelek, Szigethalom, Szigetszentmiklós és Tököl polgármestere hétfőn közös levelet írt az Elmű elnökének, Kiss Attilának a hálózati áramkimaradások ügyében.

A levélben rögzítették, hogy az elmúlt két hónapban napi rendszerességgel fordul elő a négy városban pillanatnyi áramszünet, ami sok lakónál és az önkormányzatoknál is okozott problémákat, kisebb-nagyobb meghibásodásokat. Az áramkimaradás a tapasztalatok szerint nincs összefüggésben az időjárással.

Arról is említést tesznek, hogy az ügyfélszolgálat a fogyasztókra igyekszik tolni a megoldást, mondván, szerezzenek be szünetmentes áramforrást, ami a levél írói szerint minden háztartási eszközre nézve kivitelezhetetlen. A polgármesterek megjegyzik továbbá, hogy heti, havi egyszeri áramkimaradás elfogadható lenne, de a napi 1-5-szöri nem tolerálható. Kérték, hogy az Elmű-Émász szakemberi keressenek tartós megoldást a problémára.

Az Elmű kommunikációs igazgatója, Boross Norbert a 24.hu-nak elmondta, a levél alapján a polgármesterekkel szerdán egyeztettek először, és közös bejárást indítottak az érintett területekre. Az Elmű szerint a hasonló panaszok esetén (amikor nem egy-egy házban, vagy lakásban van csak áramprobléma) a leggyakrabban benövő faágak okozzák a rövid idejű megszakadásos hibákat. A bejárás során megkeresik ezeket a helyeket, és egy-két napon belül levágják a benyúló ágakat. Ezzel remélhetőleg záros határidőn belül rendeződnek a problémák.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik