Gazdaság

Debrecenben épít gyárat a Sensirion

Debrecenben építi fel közép- és kelet-európai gyártóüzemét a svájci központú Sensirion – jelentette be a beruházás hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Magyar Levente közölte, hogy az érzékelőket gyártó Sensirion csúcstechnológiát fog előállítani a hajdúsági megyeszékhelyen. Üdvözölte a bejelentést azért is, mert Debrecennel mint a leggyorsabban fejlődő magyar várossal „komoly tervei vannak a kormánynak”.

A Sensirion alelnöke a bejelentés alkalmából köszönetet mondott a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA), valamint az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központnak, amiért segítettek megtalálni a legmegfelelőbb beruházási helyszínt. Johannes Bleuel szerint a debreceni üzem hozzájárulhat ahhoz, hogy folytatódjon a vállalat csaknem két évtizedes növekedése.

Kiemelt kép: Magyar Levente, a tárca parlamenti államtitkára (j) és Johannes Bleuel, a Sensirion alelnöke (b) kezet fog a Sensirion Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztató után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. június 29-én. Középen Papp László, Debrecen polgármestere. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik