Gazdaság

Az állam mindvégig pénzelte a Széchenyi Bank most letartóztatott fő tulajdonosát

Nemcsak hogy gyanúsítják bűncselekmény elkövetésével Töröcskei Istvánt, a bedőlt Széchenyi Bank közvetett fő tulajdonosát, hanem le is tartóztatta őt és feleségét is a rendőrség a múlt héten. A bank közel 6 évvel ezelőtt csődölt be, bő öt éve folyik a nyomozás. És eddig az állam mindvégig pénzelte Töröcskeit, aki az állami áramrendszert irányító Mavir Zrt. igazgatósági elnökeként – három évvel ezelőtti adat szerint – havi 300 ezer forintos díjazásban részesült. 10 éve Töröcskei az állami cég igazgatósági elnöke.

A posztról csak egy tegnapi döntéssel távolították el. A Népszava vette észre, hogy a Mavir Zrt. felügyelőbizottsága június 22-i határozatával Töröcskei Istvánt, a Mavir igazgatóságának elnökét e megbízatásából visszahívta.

Az külön pikáns, hogy az a felügyelőbizottság mentette fel Töröcskeit, amely testület elnöke szintén gyanúsított a bank ügyében. Vörös József ügyvédről van szó.  Vörös Józsefet a hatmilliárd forint kárt okozó Széchenyi Bank egykori igazgatósági tagjaként gyanúsították meg, írtuk meg a minap. Az ügyvéd közvetítésével kerültek Simicska Lajos egykori cégei Mészáros Lőrinchez, akinek megbízásából Vörös földeket is vett, és volt, hogy együtt utaztak magánrepülőn meccset nézni. Bár szabadlábon védekezhet, ilyen magasra még nem csapott a NER-ben az igazságszolgáltatás.

Mészáros Lőrinc bizalmasát gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók
Vörös Józsefet a hatmilliárd forint kárt okozó Széchenyi Bank egykori igazgatósági tagjaként gyanúsították meg. Az ügyvéd közvetítésével kerültek Simicska Lajos egykori cégei Mészáros Lőrinchez, akinek megbízásából Vörös földeket is vett, és volt, hogy együtt utaztak magánrepülőn meccset nézni. Ilyen magasra még nem csapott a NER-ben az igazságszolgáltatás.

Kiemelt képen Töröcskei István. Fotó: Filep István /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik