Gazdaság

Levett a bolt polcáról tojásokat, és kikeltette a kacsákat

A 29 éves angol nő, Charli Lello gondolt egy nagyot. Korábban látott videót arról, hogy valaki egy szupermarketben kapható fürjtojásokból kikeltetett fürjeket. Amikor Lello egy helyi boltban, a Waitrose üzletében volt, eszébe jutott ez a videó. Eldöntötte, ő is megpróbálja utánozni a videón látottakat: levett egy doboz kacsatojást a polcról, hazavitte, inkubátorba tette. És egy hónap múlva három kacsa kelt ki a tojásokból. Amelyek, mondja a nő, most már nagyon jól érzik magukat Lello kiscsibéivel – derül ki a BBC cikkéből.

A nő hosszabb szabadságon volt az amúgy asszisztensként dolgozó Lello, ezért volt ideje a furcsa kísérletre. Azt mondja, talán normál körülmények között bele sem fogott volna a projektbe. És hogy nem akarja megismételni egyelőre.

Kételkedett kicsit, mert hát mégis csak hosszú utat tettek meg a tojások a farmtól, mire az inkubátorba értek, ráadásul többen is megfoghatták azokat a bolt polcain. De egy hónap inkubátorság után hangokat hallott a nő a tojásokból, amelyek elkezdtek megrepedni, és kikeltek a kacsák.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik