Gazdaság koronavírus

Június közepétől lehet ottalvós gyermektáborokat tartani

A nyári táborokról még folynak az egyeztetések – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerda esti Facebook-videójában, azonban, ahogy az Index kiszúrta, az aznap este megjelenő Magyar Közlönyben megjelent:

2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak.

További részletek egyelőre nem jelentek meg.

A múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely még arról beszélt, hogy a kormány döntött a napközis nyári táborok megtartásáról, az ottalvós szervezésről viszont majd csak a hónap végén döntenek. Ez a döntés, úgy tűnik, megszületett.

Koronavírus - Még több hír a témában

Maruzsa egyébként szerdán bejelentette, hogy az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-étől, Budapesten június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez.

A digitális munkarend a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad, ugyanakkor június 2-ától engedélyezik a tanárok és a diákok találkozását az iskolákban, így lehetőség lesz kiscsoportos konzultációra és egyéni felkészítésre, az otthoni tanulás során lemaradók felzárkóztatásra

Most úgy kellenek a nyári táborok, mint egy falat kenyér, de helyhiány és áremelkedés jöhet
A kijárási korlátozások és az otthoni oktatás miatt a szülőknek és a gyerekeknek is egyaránt óriási szüksége lenne a nyári táborokra, de a május végén várható kormányzati döntésig marad a teljes bizonytalanság.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik