Gazdaság koronavírus

Új biztosítások jelentek meg koronavírusra Magyarországon

Egyre több biztosító nyújt speciális szolgáltatásokat kifejezetten a koronavírussal kapcsolatban – írja szerdai cikkében a napi.hu.

A portál körbekérdezett egy sor biztosítót, és ennek alapján állította össze a körképet.

  • az NN azt ígéri, hogy napokon belül elindít egy kiegészítő biztosítást az olyan esetekre, ha a Covid-19 miatt szorul kórházi ápolásra egy ügyfél. A szolgáltatás egyrészt a kieső jövedelmet pótolja majd, másrészt az alapellátáson felüli szolgáltatásokat nyújt majd. (Frissítés: cikkünk megjelenése után az NN jelezte, hogy az információ egész pontosan így hangzik: “az NN az ügyfelei érdekében fontos módosításokat eszközölt a kiegészítő biztosításainak feltételeiben, aminek köszönhetően jóval kedvezőbb feltételeket tudnak kínálni a COVID-19 miatt kórházi ápolásra szoruló ügyfeleiknek. Ennek részleteit a következő napokban jelentik be.”)
  • eközben az Union és a Generali a magánúton végzett tesztelés költségeibe száll be. Emellett, ha a cégvezető igényli a biztosítást a munkavállalóira, akkor a biztosító fedezetet nyújt a Covid-19 vírusfertőzéssel diagnosztizált munkavállalók részére.

Ugyanakkor a magán-ellátás gyakorlatát is meghatározza a járványhelyzet – olvasható a cikkben. A fekvőbeteg-ellátás például határozatlan ideig szünetel, de a 65 évnél idősebb orvosok magánellátásban sem találkozhatnak beteggel, ugyanakkor a csökkenő szolgáltatási kapacitást ellensúlyozza a csökkenő ügyféligény.

A szolgáltatás egy része pedig eltolódott a személyes konzultációról a telefonos konzultációra

– írja a napi.hu.

Kiemelt kép: Térdprotézis beültetése előtt röntgenfelvételt készítenek Budapesten, a Róbert Rendelőintézetben 2015. január 12-én. Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Róbert Károly Magánkórház megvásárolta a Telki Kórház Kft. Budakeszi úton található rendelőintézetét, amelyet Róbert Rendelőintézet néven működtet tovább. MTI Fotó: Soós Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik