Gazdaság koronavírus

Kijárási korlátozás – biztonságos marad az áruellátás

Felesleges megrohamozni a boltokat, a kereskedők szerint lesz elég áru.

Az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett kijárási korlátozás semmilyen módon nem érinti az áruellátás biztonságát, tudatta az Országos Kereskedelmi Szövetség. Vámos György főtitkár lapunkhoz eljuttatott közleménye külön is felhívja figyelmet arra, hogy bevásárlás céljából is el lehet hagynia otthonát annak, akinek munkájához nélkülözhetetlen anyagokat (műszaki cikket,  építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) kell vennie.

Továbbra is lehet vásárolni:

  • a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben,
  • az illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyiárut és a higiéniai papírterméket árusító üzletekben,
  • az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben,
  • mezőgazdasági üzletben, ideértve a műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat,
  • piacon, helyi termelői piacon,
  • gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben,
  • üzemanyag-töltőállomáson,
  • dohányboltban.

Igénybe lehet venni a fodrász, manikűrös, szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatásokat, autó- és kerékpárszervizt, a  mezőgazdasági, erdészeti gépek és berendezések javításával és a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatásokat.

A legszükségesebb esetben személyesen is lehet hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai ügyeket intézni. az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása,

Időkorlát az idősebbek védelmében

A szövetség felhívja a figyelmet arra a szabályra, amely szerint  saját és családja érdekében a 65. évét betöltött

9.00 óra és 12.00 óra között

mehet élelmiszerüzletbe, drogériába, piacra vagy patikába. Ezeken a helyeken 9.00 és 12.00 óra között rajtuk kívül csak az ott dolgozók tartózkodhatnak. Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – senki sem lehet, kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik