Gazdaság koronavírus

Rövidíti a nyitvatartási időt, és plexit szerel a pénztárakhoz az Aldi

Március 23-ától lerövidíti üzletei nyitvatartási idejét az Aldi, egyúttal az egészségmegőrzés érdekében pénztáraihoz védőplexiket szerel fel – közölte a diszkontlánc Facebook-oldalán Bernhard Haider ügyvezető igazgató.

„Munkatársaink ebben a nehéz időszakban is nap mint nap fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy üzleteinkben folyamatos és zökkenőmentes legyen a kiszolgálás. Figyelemmel kísérjük a világban zajló eseményeket, és intézkedéseinkkel igyekszünk a lehető leggyorsabban reagálni az új helyzetekre” – írta.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal korábban vírusmegelőzési ajánlást készített az élelmiszerboltok számára, hogy hogyan védjék az árut, a dolgozókat és a vásárlókat. Ebben szerepelt az is, hogy plexifal kéne a vevő és a pénztáros közé, az Aldi most ennek megfelelően építi át kasszáit.

Az üzletek nyitvatartása pedig az alábbiak szerint rövidül március 23-ától, átmenetileg:

  • Hétfőtől szombatig: 8-tól 19 óráig,
  • vasárnap: 8-tól 18 óráig várják a vevőket.

Mint az igazgató írta, az egészségmegőrzés mellett a céljuk, hogy csökkentsék a munkatársak leterheltségét mind a boltokban, mind a központi raktárban. Az intézkedés bevezetésével több idő jut a polcok feltöltésére. Az új nyitvatartási rend hatásait folyamatosan elemzik majd, és szükség esetén döntésüket felülvizsgálják.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik