Gazdaság koronavírus

Megugrottak a rendelések az élelmiszert áruló webshopokban is

Úgy tűnik, a koronavírus miatti vásárlási roham mostanra eljutott a webáruházakig is, és tartani lehet attól, hogy most, amikor már hivatalosan is vannak fertőzöttek az országban, felerősödhet a betárazási láz. Akad olyan webshop, ahol a rendelt élelmiszerekhez legkorábban majdnem két hét múlva lehet hozzájutni, de a várakozási idő szinte mindenütt megnőtt. Közben van, ahol konzervet óriási akcióval lehet rendelni, míg másutt száműzték a választékból az ilyen terméket – írja az Azénpénzem.hu.

Összeállításukban megnézték, melyik láncnál milyen hamar lehet hozzájutni a rendelt termékekhez, és mennyibe kerül egy tetszőlegesen összeállított tartós fogyasztási cikkekből álló bevásárlás. Az összehasonlításból az derült ki, hogy majdnem 40 százalékos árkülönbség tapasztalható a vásárolt cikkeknél a láncok között. A hat vizsgált webshol közül legolcsóbban a Sparban jött ki a képzeletbeli vásárlás, a legdrágábban a Tescóban.

Emlékeztettek rá, hogy a Tesco – mint azt az Index írta – „időszakos mennyiségi limitet vezetett be”, vagyis korlátozta, hány terméket rendelhetnek vásárlói. A Spar azt válaszolta megkeresésükre, hogy nem nyúltak a limitekhez az utóbbi hetekben, és a CBA-tól, valamint az Auchantól is azt a választ kapta az Azénpénzem, hogy nem vezettek be semmilyen mennyiségi korlátozást a koronavírus miatt.

A Tescónál jelenleg gyakorlatilag nincs konzerv készétel az online választható cikkek között, az Auchan néhány konzervet (ilyen például a nagy füstölt húsos sólet) adatgyűjtésükkor akciósan kínált. Hasonló (sőt még jobb) volt a Spar ajánlata – persze szintén akciósan. Az Auchan emellett a tartós tejjel, a Spar a liszttel akciózott még.

Kiemelt kép: gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik