Gazdaság

Sokat lottóztunk, rekordéve lehet a Szerencsejáték Zrt.-nek

Tízszázalékos növekedéssel várhatóan 530 milliárd forint feletti árbevételt ér el az idén a Szerencsejáték Zrt., az adózott eredménye pedig átlépheti a 25 milliárdot – mondta Czepek Gábor, a társaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak.

A gazdasági napilap hétfői számában megjelent interjúban a vezérigazgató úgy fogalmazott, az idei minden bizonnyal a rekordok éve lesz a nemzeti lottótársaságnál. A szerencsejáték-árbevétel már most megközelíti a tavalyi teljes évest. Ezzel együtt a szerencsejátékot terhelő speciális adók mértéke is feljebb kúszik, az előző évi 64 milliárd után 68 milliárd forintra.

Az interjúban a vezérigazgató elmondta azt is, hogy

  • a Szerencsejáték Zrt. árbevétele alapján a 18. legnagyobb magyarországi vállalkozás,
  • a legnagyobb hazai adófizetők egyike.

A tiszta játékbevétel – amely az árbevétel és a játékosoknak kifizetett nyeremények különbözete – mintegy kétharmadát  adók, díjak, járulékok, illetve osztalék formájában a vállalat közcélok finanszírozására fizetik be a tulajdonos magyar államnak. A közösségi kiadásokhoz adott hozzájárulás így az idén várhatóan eléri a 110 milliárd forintot. (MTI)

Nyáron írtuk, hogy még mindig az Ötöslottóval játszanak a legtöbben, de a játékosok már többet költenek Tippmixre és kaparós sorsjegyre. Az Ötöslottóban a múlt évben 176 millió játékra 4,29 millió darab nyeremény jutott, ebből 4,13 millió darab kettes volt. 2018-ban csak három héten volt egy-egy telitalálatos, ők összesen bő 4,4 milliárd forintot nyertek:

Az Ötöslottóra vagyunk leginkább rákattanva, de Tippmixre és sorsjegyre többet költünk
A múlt évben az Ötöslottónál 176 millió játékra 4,29 millió darab nyeremény jutott, ebből 4,13 millió darab kettes volt.

Kiemelt kép: Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét a március 22-i Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik