Gazdaság

Feltételeket szabott Baranyi Krisztina az új atlétikai stadion támogatásához

Önmagában, úgy, ahogyan a kormány gondolja, nem támogatja Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester az új atlétikai stadion megépítését (erre úgy 120 milliárd forintot tervez a kormány, a 2023-as atlétikai vb-t szeretné a kormány megrendezni, de az elmúlt években egyetlen nagy sportberuházásnál sem állt meg a számláló a tervnél). De úgy már igen, ha nem csak atlétikastadion épül, hanem egy közösségi tér, közpark.

Duna-parti plázzsal, az evezős pálya rendbetételével, stranddal, szabadtéri mozival, fitneszparkkal, mászófalakkal. És óvoda, meg új rendelőintézet építését is várja a kormánytól, csak ezekkel a feltételekkel támogatja a IX. kerület a stadionprojektet – derül ki a 444.hu tudósításából.

A kerületnek egyetlen ütőkártyája van a kormánnyal szembeni küzdelemben, a projekthez át kellene engedniük egy önkormányzati telket.

Jövő héten dönt a fővárosi közgyűlés (ahol a parlamenti színtéren ellenzéki oldal van többségben) az ügyben. Aztán a kormány válaszára várnak. A kormány meg a fővárosi vezetésére.

Kiemelt képünk illusztráció, az a dohai Kalifa Nemzetközi Stadiont mutatja 2019. szeptember 26-án, a vb kezdete előtti napon. MTI/EPA/Robert Ghement

Ajánlott videó

Olvasói sztorik