Gazdaság

Átkerült Tiborczhoz egy impozáns szálloda Mészárostól

Folyik a vagyonáramlás Mészáros Lőrinc cégbirodalmából Orbán Viktor veje, Tiborcz István irányába. Idén a nagy ingatlanos tőzsdei cég, az Appeninnbe vásárolta be magát Tiborcz emblematikus cége, a BDPST Zrt., már közel 30 százaléka van ebben, és a Mészáros-érdekeltség Opus Nyrt.-től vásárolta a tulajdonrészt a Tiborcz-cég. Most pedig egy ötcsillagos hotel kerül át Tiborcz birodalmába.

A BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t – jelentette be a társaság. Előbbi cégben többségi részesedése van Tiborcznak, a megvásárolt cég pedig Mészároséké volt.

Tarcal, 2013. január 31. A tarcali Andrássy Rezidencia szálloda épülete 2013. január 30-án. A TripAdvisor nemzetközi turisztikai portál szavazásán, a magyarországi rangsorban, egyedüli vidékiként a szálloda a 22. helyen végzett. MTI Fotó: Balázs Attila

Kapóra jön Tiborczéknak, hogy a hotel felújítására, új szobák kialakítására felhasználhatják azt a bő 320 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást, amelyet a szálloda eddigi tulajdonosa kapott.

MTI Fotó: Balázs Attila

A szálloda Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos hotelje, emlékeztet a Portfolio.hu.

MTI Fotó: Balázs Attila

Tiborcz ingatlanos cége amúgy már a 100 legértékesebb magyar cég között van számon tartva.

Orbán Győző és Tiborcz István is a legértékesebb magyar cégek tulajdonosai közé került
Magasan vezet a pornókirály vezet, de már megjelentek a miniszterelnök rokonai is a legértékesebb cégek listáján.

Kiemelt kép: A tarcali Andrássy Rezidencia szálloda wellness részlege 2013. január 30-án. A TripAdvisor nemzetközi turisztikai portál szavazásán, a magyarországi rangsorban, egyedüli vidékiként a szálloda a 22. helyen végzett. MTI Fotó: Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik