Gazdaság

Sokkal gazdagabb lehet Mészáros Lőrinc Csányi Sándornál annál, ahogy eddig gondoltuk

Azzal záródik a G7 legújabb cikke Mészáros Lőrincről, hogy a gazdasági portál egy meglepően magas, 2 milliárd dolláros, azaz közel 600 milliárd forintnyi vagyont saccol a felcsúti gázszerelőnek, amivel már a világ 1200 leggazdagabb embere lehet Orbán Viktor barátja. Ez pedig 800 helynyi előrelépés lenne a korábbi 2000.helyhez képest. Ez az összeg azért hangzik brutálisan soknak, mert Mészáros vagyonát a magyar Forbes 2018-ban “pusztán” 381 milliárdra tette.  A valós adat ennél tehát másfélszeres lehet, igaz, ez csak az a pénzmennyiség, ami látszik.

Valójában a 600 milliárdhoz egy meglehetősen sokrétű számolás alapján jutott a portál.

Onnan indultak, hogy

Mészároséknak már 410 milliárdnyi cégvagyonról van papírjuk, de ennél is többet halmoztak fel.

Ez a Talentis és az Opus-elemekből áll össze.

Ehhez jönnek még az építőcégek (R-Kord, Fejér-B.Á.L, V-Híd), amelyek azért fontosak, mert

a két közvetlen családi tulajdonban lévő építőipari vállalat további tízmilliárdokat ér, de a hasonló méretű cégeik korábbi felértékelése alapján a 100 milliárdtól sem lehetnek messze.

Ezen túl ott vannak még

  • agrárbefektetések (Henye borászat, az Aranka Malom, a Vivienvíz és bodrogkeresztúri Dreszla Kft.)
  • valamint a régebbi Simicska-vagyon elemei

Az összesen 2 milliárd dollárra kijött „végeredmény” meghaladja a 600 milliárd forintot. A 100 leggazdagabb magyar 2019-es listáján Csányi Sándor 360 milliárddal állt az élen, ennél azonban sokkal több a most kiszámolt Mészáros-vagyon.

Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. A pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak és 4 túlméretes szerelvénynek. MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik