Gazdaság

Megszűnik a magyar Playboy magazin

Legalább egy tucat embert elküldtek a Marquard Mediatól múlt pénteken, megszűnik a magyar Playboy és Men’s Health magazin – tudta meg a 24.hu. Az életmód magazinokat kiadó cégnél változás lesz az is, hogy az InStyle magazin és a Joy magazin kevesebb számmal jelenik majd meg a jövőben. Előbbinél az évi nyolc szám négyre csökken, de információnk szerint a Joy magazinnál is változás lesz a megjelenést illetően.

Úgy tudjuk, a megszűnő Playboy főszerkesztője. Bus István átkerül az Apa magazin élére, aminek korábbi főszerkesztőjét, Vida Ferencet elbocsátották.

A Marquard Medianak kérdéseket küldtünk az elbocsátásokkal és a változásokkal kapcsolatban, ha megérkeznek a válaszok, frissítjük cikkünket.

Frissítés

A kiadó a 24.hu-nak küldött közleményében azt írta, hogy a Playboy, az Exclusive és a Men’s Health magazinok, valamint a hozzájuk tartozó online felületek kiadását 2020 januárjától nem folytatják. Hozzátették, a Marquard Media Magyarország tartalomgyártási stratégiáját a jövőben tematikus fókuszok határozzák majd meg, a médiacég portfolióját két terület köré szervezi: shopping & stílus (JOY, JOY-Napok, InStyle és ShoppieGo) valamint modern család & egészség (ÉVA, APA, Gyereklélek, famiily.hu és Runner’s World).

Kiemelt kép: Mandel Ngan/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik