Gazdaság

Nincs krampácsoló, mozdonyvezető, inkább minikoncerteket ad az utasoknak a MÁV

Gyakorlatilag naponta történik kábelvágás a MÁV vonalain, felsővezeték-szakadás, nagy késések, hol kihúznak valami vakvágányra utasokkal teli vonatot, hol nem is indul el, mert nincs jegyvizsgáló vagy mozdonyvezető, néha pénztárosból is kevés van.

De legalább jókedv lesz.

Komolyzenei minikoncertek lesznek Budapesten a három nagy pályaudvaron, a Nyugatiban, Keletiben és a Déli pályaudvaron.

Ezt úgy tálalja az állami vasúttársaság, hogy novembertől májusig havi két alkalommal zenébe öltözteti a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvart a MÁV Szimfonikus Zenekar, az Emberi Erőforrások Minisztériumának „Forrás a zenének, feladat a zenésznek” programjának részeként.

Az együttes művészei kamaraformációkat alkotva szólaltatnak meg klasszikus zenei műveket. A közönség találkozhat majd kürtkvartettel, fa- és révfúvós ötössel és vonósnégyessel is a több mint fél évet felölelő időszak alatt. A minikoncertek 20 perc hosszúak, a zenei programok többféle tematikához igazodnak, nemcsak a komolyzene különböző korszakait mutatva be, hanem az aktualitásokra is figyelve, így például az adventi időszakban az ünnepkörhöz kötődő legszebb alkotások csendülnek majd fel.

A koncertek november 6-tól kéthetente, szerdánként

  • a Nyugati pályaudvaron 15:30-tól az összesítő utastájékoztató kijelző alatt a peronok elején,
  • 16:30-tól, a Déli pályaudvaron az utasváró üvegcsarnokban,
  • 17:30-tól pedig a Keleti pályaudvaron a Lotz csarnokban hallhatók.

Kiemelt kép: Miskolc, 2019. szeptember 18. Kisiklott tehervonat a Miskolc-Tiszai pályaudvaron 2019. szeptember 18-án. A szerelvény mozdonya és elsõ kocsija siklott ki, a balesetben nem sérült meg senki. MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik