Gazdaság

Négycsillagos szálloda épül a Mészáros Lőrincék által üzemeltetett kemping területén

Négycsillagos balatonfüredi szállodára írt ki közbeszerzést a zalakarosi székhelyű SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. Az építési költség nem ismert, de a cég 1,7 milliárd forint állami támogatást kapott a hotelre – vette észre a Napi.hu.

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A felhívás szerint a Kisfaludy Szálláshely fejlesztési Konstrukció keretében épülő új szálloda

  • 80 szobás egyedi adottságú,
  • vízparti
  • 4* superior besorolású
  • három emeletes lesz, és
  • a szobákhoz erkély is tartozik majd.

Valamint lesz az épületben bel- és kültéri élménymedence, illetve jakuzzit magába foglaló wellnessrészleg, továbbá több szauna és masszázsszoba is.

Vitorlással érkezhetnek majd a vendégek a szállóba, amelynek építésére a Magyar Turisztikai Ügynökség adott 1,7 milliárd forintot.

Az építkezés helyszíne a füredi kemping, amit egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég üzemeltet. A balatonfüredi önkormányzat tulajdonában lévő és a Balatontourist Kft. által üzemeltetett kemping területén épülhet fel tehát a hotel – jegyzi meg a Napi.hu.

Az ajánlatkérő cég nevében szereplő SZ.Z. monogram egyébként a zalakarosi Szabadics Zoltán vállalkozót fedi, ő március 15-én Magyar Érdemrend tiszti keresztje kitüntetést kapott Áder János köztársasági elnöktől. Másik cége, a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. rendszeres szereplője az állami közbeszerzéseknek.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Ivándi Szabó Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik