Gazdaság

Beadták az Országgyűlésnek azt a Törökországot elítélő állásfoglalást, amit a fideszesek is megszavaztak az Európai Parlamentben

Ujhelyi István,  az MSZP EP-képviselője és Tóth Bertalan, a párt elnöke és frakcióvezetője beadta a magyar Országgyűlésnek azt az állásfoglalást, amit néhány nappal ezelőtt az Európai Parlament elfogadott a török-szíriai konfliktus elítélésével kapcsolatban.

Az állásfoglalást az EP-ben a fideszesek is támogatták.

Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

A magyar kormány leszögezte: támogatja a háborút, ha az menekülteket tart távol Európától
Az EP-ben a kormánypártiak is megszavazták Törökország elítélését, Magyarországon viszont az a szöveg hogy a törököket kell támogatni, különben migránsáradat indul Európa felé. Ez a magyarázat sok sebből vérzik.

Az MSZP-s EP-képviselő Facebook-posztjában emlékeztetett, hogy az elfogadott állásfoglalás tartalma szembemegy a magyar kormány törökbarát politikájával.

Míg Európában tehát elítélik, itthon és Erdogan társaságában már támogatják a török agressziót. Véget vetünk hát a fideszesek aljas pávatáncának: most feketén-fehéren kiderül melyik oldalon állnak. Ha valóban az európai és így a magyar értékek mellett vannak, akkor megszavazzák a dokumentum parlamenti elfogadását is. Ha napirendre sem veszik, vagy leszavazzák, akkor egyértelművé teszik, hogy nekik nem Magyarország, hanem kizárólag Orbán és a sötét családi üzelmek számítanak

– írta a posztban Ujhelyi.

A beadvány teljes szövege itt olvasható.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik