Gazdaság

Lakberendező céget alapított Szijjártó Péter felesége

2019 júniusában 3 millió forintos alaptőkével jegyezték be Szijjártó-Nagy Szilvia legújabb cégét, az Interior Design Kft.-t — vettük észre az Opten céginformációs adatbázisban.

A cég egyetlen tevékenységi körként a Divat, -formatervezést vette fel, működése első hónapjaiban a Szijjártó-házaspár dunakeszi otthonában működött, jelenlegi székhelye pedig egy újpesti ipari park egyik irodája.

A külgazdasági és külügyminiszter feleségének már van egy vállalkozása, 2017-ben másodmagával indította el a Varázshíd Rental Kft.-t. A cég saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével és építményüzemeltetéssel foglalkozik. Tavaly meg is vásároltak egy Dunakeszi családi házas környékén található, 1080 négyzetméter telekterületű, 556 négyzetméteres ingatlant, amely nagyjából 125 millió forintba kerülhetett. A vételárra csak az interneten akkor még megtalálható hirdetésből következtethettünk, mivel információkkal egyetlen érintett sem szolgált. A vásárláshoz a Varázshíd Rental 40 millió forint jelzáloghitelt vett fel, illetve Szijjártó Péter édesapja, Szijjártó István nyújtott anyagi segítséget.

Az ingatlant kiadták a 2013-ban alapított Kincsem Sziget Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, ami az azonos nevű dunakeszi kéttannnyelvű magánóvodát működteti. Ennek telephelyeként indult el tavaly ősszel az  a Szijjártó-Nagy Szilvia cégének nevével megegyező Varázshíd Tanoda.

Szijjártó Péter apja újabb ingatlanvásárlásban segítette fia családját
Bár szüleinek még tartozik 30 millió forinttal a külügyminiszter, az apa most Szijjártó feleségének cégét támogatta egy nagyjából 125 milliós ingatlan megvásárlásában. A házban magánóvoda indult.

Kiemelt képünkön: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és felesége, Szijjártó Szilvia (b) érkezik a távközlési szolgáltató 20 éves fennállását ünneplő gálaestjére a Várkert Bazárba 2019. október 17-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik