Gazdaság

Megmenekülhetnek a végrehajtótól az eszközkezelősök

Ma tárgyalja a parlament a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításával összefüggő törvények módosítását, ezzel kapcsolatban arról ír az Azénpénzem.hu, hogy hiába kaptak visszautasíthatatlan ajánlatot az eszközkezelősök korábbi lakásuk visszavásárlására, sokaknak közülük korábbi bedőlt hitel miatt még mindig meggyűlhet a baja a végrehajtóval. Amint a nevükre kerül az ingatlan, el is indulhat a végrehajtás.

A mostani módosítás azt küszöböli ki, hogy a végrehajtó lecsapjon azokra, akiknek nincs pénzük vásárlásra, és részletfizetéssel vennék meg az otthonukat — írja a lap. A módosítás szerint amennyiben

a részletvételhez kapcsolódóan a Magyar Állam javára jelzálogjog és elidegenítés és terhelési tilalom van bejegyezve, abban az esetében az ingatlan becsértékének megállapítása iránt csak a tulajdonjog bejegyzéstől számított három év elteltével lehet intézkedni.

Vagyis a végrehajtó csak három év eltelte után kezdheti el értékesíteni az ingatlant.

Ez azt jelenti, hogy három év áll a régi-új tulajdonosok rendelkezésére, hogy rendezzék a tartozásukat, és az otthonuk megmeneküljön. Nekik érdemes megpróbálni megegyezni a kötelezettségek teljes vagy részbeni kifizetéséről — számolt be az Azénpénzem.hu.

Kiemelt kép: A Város Mindenkié aktivistája, MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik