Belföld

Lakhatásért végzett anyósával a súlyos betegséggel küzdő székesfehérvári férfi

Elkeseredettségében ölt az a 67 éves férfi, aki hat késszúrással végzett az anyósával két és fél héttel ezelőtt Székesfehérváron. A férfi egy éjszakát együtt töltött felnőtt fiával a holttesttel, mielőtt értesítette a hatóságokat.

A 67 éves férfi és az anyósa között rendszeresek voltak a veszekedések. A férfi a délelőtti órákban, amikor a fia nem tartózkodott otthon, ismét összeszólalkozott az idős asszonnyal. Ezt követően a konyhában magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal a szobájában tartózkodó asszonyt három alkalommal a mellkason, majd három alkalommal a hasba szúrta, majd rácsukta az ajtót. Az asszony annyi vért vesztett, hogy néhány percen belül meghalt.

Mostanra kiderült, hogy mi állt a szörnyű családi tragédia mögött. A Zsaru magazin beszámolója szerint az idős asszony az elhunyt lányának a volt férjével, és annak fiával élt a székesfehérvári lakásban. B. László Tibor a gyanúsítotti kihallgatása során bevallotta, hogy miért ragadtatta erre a szörnyű tettre magát.

Elmondása szerint az idős beteges anyósa szerette volna eladatni az ingatlant, hogy az érte kapott pénzből lakrészt tudjon vásárolni egy idősek otthonában. Ezt azonban sem ő sem pedig a fia nem akarta, mert akkor megszűnt volna a lakhatásuk.

Az ominózus napon az asszony és a veje ismét ezt a témát feszegette. Ekkor a nő a férfi súlyos betegségére utalva, olyan kijelentést tett, hogy a veje úgysem él sokáig, halála után pedig eltávolítja majd a gyerekét a lakásból a végrehajtóval. Így pedig nem lesz akadálya az általa forszírozott lakáseladásnak.

A fia életkörülményeiért, jövőért egyébként is aggódó apa ekkor elővett egy kést és több szúrással végzett vele, majd magára hagyta. A fia amikor hazaért hívni akarta a mentőket, de az apja arra kérte, hogy ezzel várja meg azt, amíg öngyilkos lesz. Erre azonban már nem került sor.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik