Gazdaság

505 ezres bruttó átlagbért kaptak az új beruházások dolgozói

Miután a nemzetközi beruházásokért nagy a verseny a világban, október elsejétől új beruházás-ösztönzési rendszer lép életbe Magyarországon, amelynek célja, hogy a technológiaorientált beruházásokról szóló döntések is Magyarország mellett szülessenek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfő reggel egy keddi budapesti nemzetközi befektetési konferencia kapcsán.

A külügyminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfő reggel egy keddi budapesti nemzetközi befektetési konferencia kapcsán. Szijjártó Péter a beruházás-ösztönzési rendszer újdonságai között említette, hogy az már nem szabja meg előfeltételként a munkahelyteremtést a támogatások elnyeréséhez.

Innentől kezdve a technológiaorientált, új folyamatokat, eljárásokat és technológiákat Magyarországra behozó, a már meglevő munkahelyek hozzáadott értékét növelő beruházásokat is támogatni tudja a kormány – mondta. Hozzátette: emellett a fejlesztési adókedvezmény igénybevételéhez szükséges beruházási minimumot is lejjebb szállították, a bürokrácia visszaszorítása érdekében megszűnik a társasági adóelőleg-feltöltési kötelezettség és járulékokat is összevonnak.

Hangsúlyozta: 2017 végén az új beruházásokkal Magyarországon létrehozott munkahelyeken az átlagos bruttó fizetés 304 ezer forint volt, 2019 közepén ez 505 ezer forint, másfél év alatt tehát havi bruttó kétszázezer forinttal – 66 százalékkal – nőtt az új beruházások által létrehozott munkahelyeken adott átlagfizetés.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik