Gazdaság

350 ezer forintot kaphatnak a panelban élők fűtéskorszerűsítésre

Újabb kiírással folytatódik az Otthon melege program – tájékoztatott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A program vissza nem térítendő támogatással ösztönzi a háztartások energetikai korszerűsítését, hozzájárul a családok rezsiterheinek csökkentéséhez. Az államtitkár elmondta, hogy új pályázattal folytatódik a program, arra jövő keddtől lehet pályázni. A támogatás a társasházi távfűtéses lakások fűtési rendszereinek szabályozhatóságát szolgálja majd, valamint a radiátorcserét. A keretösszeg 2 milliárd forint.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az elszámolható költségek 10 és 50 százaléka között lehet, lakásonként maximum 350 ezer, pályázatonként maximum 75 millió forint értékben. A pályázat részletei az nfsi.hu weboldalon érhetők el.

Ez a pályázat azért kiemelten fontos, mert Magyarországon még mindig van nagyjából 200 ezer olyan lakás, ahol a fűtés egyedileg nem szabályozható – mondta az államtitkár. A 2014-ben indult programban csaknem 310 ezer háztartásban valósítottak meg energetikai korszerűsítést.

Kiemelt kép: MTI/MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik