Gazdaság

Mészáros Lőrinc lánya váratlanul kilépett az Opus Global igazgatóságából

Homlok-Mészáros Ágnes indoklás nélkül mondott le az édesapja többségi tulajdonában lévő tőzsdei társaság vezető tisztségéről. Az utódját sem jelölte meg.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint Homlok-Mészáros Ágnes, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának tagja a társaság soron következő (rendkívüli) közgyűlése berekesztésének időpontjával, de legkésőbb 2019. október 30-ai hatállyal lemondott az igazgatósági tagsági tisztségéről.

A négyfős igazgatóság elnöke Mészáros Lőrinc felesége, Mészáros Beatrix, a tagok pedig Mészáros Ágnes mellett Vida József, a Takarék Csoport elnök-vezérigazgatója és Halmi Tamás.

Az Mfor.hu szerint Homlok-Mészáros Ágnes távozása ellenére a cég tovább bővülhet. Mint arról már beszámoltunk, az igazgatóság a társaság október 4-ére összehívott  rendkívüli közgyűlésén javasolja Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója és Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter és exjegybankelnök beválasztását a testületbe.

Emellett arról is döntenek, hogy az Opus Global 28,6 milliárd forint értékben növekedési kötvényeket bocsásson ki. Az ehhez szükséges hitelminősítést már megkapta a csoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik