Gazdaság

Nyolc év alatt 16 közbeszerzést nyert meg az alpolgármester-közeli cég Érden

Nyolc év alatt tizenhat közbeszerzési eljárásban összesen több mint egymilliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokat Érden az a cég, amelytől 2011-ben lakást vásárolt a későbbi fideszes alpolgármester. A General-Invest Bau Kft. egyik tulajdonosa 2015-től vált hivatalosan az érdi politikus rokonságának tagjává: a vállalkozó fivére elvette a fideszes Bács István testvérét — írta meg az Átlátszó.

A lap szerint csak idén nyáron három olyan közbeszerzési hirdetmény jelent meg, amely szerint összesen 374 millió forint értékben nyert építési-felújítási munkákat a General-Invest Bau Kft..

Bács István – jelenleg fideszes alpolgármester – 2011-ben egy 76 négyzetméteres társasházi lakást szerzett meg meg adásvétellel Érd városközpontjában a General-Invest Bau Kft-től. Bács ekkor T. Mészáros András polgármester főtanácsadója volt. Az eladó, az ingatlan-kereskedelemmel és építési beruházással foglalkozó General-Invest Bau Kft. tulajdonosa 2010-től Steierlein Zoltán, aki ebben a minőségében testvére, Steierlein Balázs helyére lépett. Steierlein Balázs 2015-ben házasságot kötött Bács István testvérével, így az alpolgármester rokona hivatalosan is — írja az Átlátszó.

Kiemelt kép: Bács István/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik