Belföld

O1G: Megszívatta Érd ellenzéki közösjelöltje a helyi Fidesz-médiát

Egy fiktív névsorral becsempészte Simicska Lajos legendás, Orbán Viktor miniszterelnököt minősítő megjegyzését az érdi fideszes újságba az ellenzék közös polgármester-jelöltje.

Csőzik László a hét elején jelentette be, hogy 12 főből álló képviselőjelölti csapata megkezdi a munkát. Csőzik, aki mögött az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik, az LMP és még további négy szervezet is felsorakozott, azt ígérte, azért fog dolgozni, hogy egy jelölt-jelölt elleni tisztességes versenyben váltsák le októberben a rengeteg botrányt kavaró T. Mészáros András vezette városvezetést.

Csőzikéket a jelenlegi polgármestert nyíltan támogató önkormányzat közeli lap, az Érd Most rögtön betámadta. Ezért, amikor a lap a 12 választókerület ellenzéki jelöltjeinek névsorát kérte, olyan listát küldtek, amelyben a nevek kezdőbetűje pont a Simicska-mondatot adta ki.

A névsort az Érd Most szombaton reggel Az Érdi Fidesz-KDNP-Összefogás már felkészült, majd az Önkormányzati választás: Megtudtuk, kik indulnak képviselő-jelöltként címen le is hozta. (Frissítés: Cikkünk megjelenése után az írást teljes egészében eltávolították az oldalról.)

Csőzik a 24.hu-nak azt mondta, hogy azért toltak ki a városvezetést kritikátlanul népszerűsítő és messzemenőkig kiszolgáló újsággal, mert az, rögtön azután, hogy az ellenzék bejelentkezett az önkormányzati választásra, hiányosan és valótlan információkkal  teletömve jelentette meg az erről szóló hírt, amit ráadásul a fideszes alpolgármester ellenzéket támadó megjegyzéseivel kommentált.

Amennyiben T. Mészáros András és szervilis kiszolgálószemélyzete úgy gondolja, hogy a választást aknamunkával, propagandával kell megnyerni, ebben nem vagyunk partnerek.

– jelentette ki Csőzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik