Gazdaság

Robotolimpiára és sportra is ad pénzt a kormány

A Napi.hu vette észre a Magyar Közlönyben, hogy a kormány az idei költségvetésen belül 38 milliárd forint átcsoportosításáról döntött. A határozat szerint 2,643 milliárd forintot vettek el a közigazgatási bírósági szervezet létrehozásának és működésének előkészítésével kapcsolatos kiadásokból és átutaltak 2,859 milliárd forintot a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek.

Az egyházi épített örökség védelmére és egyéb beruházásokra 1, 913 milliárd forintot különítettek el és nagyjából ugyanennyit szánnak a World Robot Olympiad nemzetközi robotprogramozási verseny győri világdöntőjének támogatására is.

A kiemelt sportegyesületeknek 2,5 milliárd forintot ítélt meg a kormány, de az Operaházhoz tartozó Eiffel Műhelyház és Próbacentrum még ennél is többet, 5,492 milliárd forintot kap, nem is beszélve az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásáról – ez 7,7 milliárd forint.

Az Innováció és Technológiai Minisztérium 3,5 milliárd forintot kapott az egyetemek és főiskolák támogatására, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság pedig 2,643 milliót. Ez utóbbit a NAV-tól elvett több mint 9 milliárd forintból fedezik.

Kiemelt kép: Europress/KARL-JOSEF HILDENBRAND/DPA/dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik