Gazdaság

Milliárdos cége kapott 294 milliós vissza nem térítendő támogatást borpanzióra

A Zelna Kft. 294 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott egy balatonfüredi borpanzió felépítésére, a Royal Tokaji Borászati Zrt. pedig 93 millió forintos segítséget kapott közpénzből a Royal Panzió felépítésére Mádon— írta meg a Napi.hu.

A Zelna Kft.-ben tulajdonos Zettwitz Sándor, aki a 77 Elektronika Kft. tulajdonosaként a 100 leggazdagabb című kiadvány szerint a 38. leggazdagabb magyar 31,3 milliárd forintos becsült vagyonnal. A cégnek kiugróan nagy támogatást ítéltek meg, a lap szerint a nyertesek többsége inkább 10-50 millió forintot kapott panziófelújításra vagy -építésre.

A nyertesek listáján a Royal Tokaji Borászati Zrt. is szerepel: Mádon 93 millió forint közpénz segítségével építhetik fel a Royal panziót. Stabilan veszteséges cégről van szó, tavaly éppen 137 millió forint veszteség jött össze az angol tulajdonosoknak. A többségi tulajdonos pedig a kedvező adózásáról és diszkréciójáról is híres Máltán székhellyel rendelkező Foinavan Credit Fund nevezetű pénzügyi alap.

Kiemelt kép: MTI/MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik