Gazdaság

Szüreti fesztiválokon csaphat le a NAV

Szüreti fesztiválok ellenőrzése Tolna megyében címén végeznek a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. szeptember 22-ig ellenőrizzéseket különböző szüreti rendezvényeken – derül ki az Adótraffipaxból. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések még várható helyszínei:

2019.09.12. – Szekszárd
2019.09.13-14. – Szekszárd, Tamási
2019.09.15. – Szekszárd
2019.09.20-22. – Dunaföldvár
Az adóhatóság hangsúlyozta, a közzétett lista nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Szeptemberi ellenőrzések Baranyában címmel pedig szeptember 9. és 15. között, Komlón, Mohácson, Palkonyán, Szentlőrincen, Villányban és Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Továbbá – ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják – forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Az ellenőrök jelenlétére számíthatnak a szőlő- és bortermelők, a ruházati kiskereskedők, a kisboltok, a piaci értékesítők, a vendéglátóhelyek, valamint az építőipari adózók. A megye nagyobb rendezvényein, így a Palkonyai Szüreti Nyitott Pincéken is számíthatnak az adózók a NAV munkatársaira.

Ha az ország többi területére tervezett ellenőrzésekre is kíváncsi, kattintson!

Kiemelt kép: A 28. Budapest Borfesztiválon szüreti felvonulásának résztvevői a Halászbástyánál 2019. szeptember 8-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik