Gazdaság

Adómentessé tenné a Jobbik iskolakezdési támogatást

Mint ismeret, a tavalyi évig olyan viszonylag kedvezményesen adózó cafetéria-elemek álltak rendelkezésre, mint például az iskolakezdési támogatás, vagy a munkavállalók számára nyújtott lakhatási támogatás. Ezek idén már bérként adóznak. Az idei kimutatások szerint a cégek elenyésző kisebbsége tudja csak kigazdálkodni ezeket a támogatásokat, mivel az utánuk fizetendő adók és járulékok 2019-re majdnem 80 százalékra nőttek, bérjövedelemnek minősülnek, így nem lehet utánuk kedvezményesen adózni. Hasonlóan brutálisan magas teher sújtja az olyan régebben elterjedt juttatásokat, mint a helyi utazási bérlet- vagy a diákhitel-támogatás.

A fentiek miatt a Jobbik azt követeli a kormánytól, hogy állítsa vissza a korábbi cafetéria-rendszert, az iskolakezdési- és lakhatási támogatást pedig tegye adómentessé. Ily módon minden érintett család több tízezer forintos, biztos segítségre számíthatna az ellenzéki párt szerint. Az Orbán-kormány egyszer már cserben hagyta a munkából élő családokat, amikor megnyirbálta a kedvezményeket, most pedig a fennmaradt néhány támogatásnak is jelentősen megemelte az adóterheit.

A Jobbik szerint ha igaz lenne a kormánypropaganda, miszerint hasít a magyar gazdaság, akkor nem okozhatna problémát a támogatások és kedvezmények visszaállítása.

Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik