Gazdaság

A legkisebb szálláshelyeknek is jelenteniük kell vendégeik adatait

Ingyen szoftvert biztosítanak számukra.

A legkisebb szálláshelyeknek is jelenteniük kell vendégeik adatait a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ számára, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökség ingyenes szoftvert biztosít – írja a Napi.hu. A legfeljebb 8 szobás, 16 férőhelyes szálláshelyeknek az Én Vendégszobám nevű egyszerűsített vendégnyilvántartó rendszerben kell regisztrálniuk, a kapott igazolással pedig bejelenthetik magukat az önkormányzatnál.

A deklarált cél az, hogy a turizmusfejlesztési célokat statisztikai adatokra alapozzák. A szállodáknak július elsején már kötelezővé tették az adatszolgáltatást. A szálláshelyek számára biztosított szoftverre a gazdasági portál szerint kétmilliárd forintot költöttek, a közbeszerzést a Sagemcom Magyarország Kft. nyerte úgy, hogy a másik három beérkezett ajánlatot érvénytelenítették.

A Sagemcom évek óta sikeresen szerepel állami közbeszerzéseken: egyebek mellett ők telepítették az étel- és italautomaták adóhatósági bekötéséhez szükséges felügyeleti egységeket. A francia hátterű cég ügyvezetője Dubi Zoltán, akinek korábban közös cége volt a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal(Fotó: Europress – Mint Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik