Gazdaság

A Tv2-t átvette a bizalmi vagyonkezelő, és filmgyártó céget is gründoltak már

Az Andy Vajna halála után a Tv2 átvétele körül tüsténkedő szereplőkkel alakult egy új filmgyártó cég, de állítólag nem azért, hogy a kereskedelmi tévé nagy beszállítója legyen.

Az új céget Pannon Értéktár Zrt. néven jegyezték be a napokban, alapítója pedig az Arthur Bergmann Informatikai Kft., annak az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Kft.-nek a leányvállalata, amely az újságok címlapjára került, mikor a Takarékbank-elnök Vida József bejelentette, hogy ezen a cégen keresztül veszi meg a Tv2-t. (A vagyonkezelőben, mint megírtuk, üzlettársa Gál Miklós, aki nemrég a felcsúti multimilliárdos Mészáros Lőrinc legnagyobb érdekeltségének, a tőzsdei Opus Global Nyrt.-nek az élére került.)

A 39 milliárd forint forgalmú kereskedelmi tévé tulajdonosi láncában néhány napja tényleg megjelent a bizalmi vagyonkezelő Abraham Goldmann:

az Opten céginformációs adatbázisában látható, hogy a Tv2 közvetett tulajdonosát, a BusinessHelp Kft.-t átvette a takarékbankos Fári Ádám Zoltántól.

Fári Ádám maradt a cég ügyvezetője, de a Pannon Értéktárban is pozícióhoz jutott, a felügyelőbizottság tagja lett. Az ellenőrző testületben helyet kapott Paulovics Ágnes is, aki ugyancsak a semmiből került nemrég a Tv2 közelébe: cége, az előélet nélküli Hunmedia Befektetési Zrt. vette át Magyarország egyik leggazdagabb emberétől, Rákosi Tamástól az üzletember részesedését a TV2-nek műsorokat gyártó IKO-ban, illetve a TV2-csoport reklámidejét értékesítő Atmedia Kft.-ben.

A Pannon Értéktár vezérigazgatója Beer Júlia a PR-bizniszből ismert. A Mediaworksnél, azon belül a Népszabadságnál az akkori tulajdonos, a médiakonglomerátumot Mészáros Lőrinc érdekeltségébe átpasszoló Heinrich Pecina tanácsadójaként működött. Az új cég fő tevékenységeként film-, video- és televízióműsor-gyártást jelölték meg, Beer Júlia azonban azt válaszolta a 24.hu kérdésére, hogy nem a Tv2-nek fognak műsorokat gyártani, sőt egyáltalán nem tévéműsorgyártásra jött létre, hanem kulturális területen működik. Könyveket ad ki, a híres vadász Széchenyi Zsigmond könyveit említette, és a Széchenyi család tagjairól terveznek dokumentumfilmeket.

A Takarékbank szponzorálása és a bankelnök Vida József vezető produceri részvétele mellett egyébként megemlékező filmet kezdtek forgatni még tavaly az 1898-ban született vadászról, és a takarékszövetkezeti integráció blogja szerint a kétrészes dokumentumfilm szeptemberben készül el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik