Gazdaság

Előre jelezték az ellenőrzést a Bulinegyedben, hirtelen 230-cal több alkalmazottat jelentettek be

Nagy ellenőrzést tartott a NAV más hatóságokkal (ÁNTSZ, Nébih, önkormányzati szakemberek) Budapesten a Bulinegyedben. A közlemény alapján voltaképpen az megy csodaszámba, ha valaki nem szabálytalankodik.

Megfigyelhető volt, hogy az – adótraffipaxon előzetesen meghirdetett – ellenőrzés hetében a bejelentett alkalmi munkavállalók száma 230 fővel, míg a kiadott nyugták száma csaknem 20 000-rel nőtt – írják.

Még mindig gyakori a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása, vagy a gyengébb minőségű italok prémium kategóriás üvegbe való áttöltése.

Azok az üzletek, amelyek „technikai üzemszünet” miatt éppen az ellenőrzés hetében tartottak zárva, a NAV kiemelt figyelmére számíthatnak a jövőben.

Az akcióban részt vevő végrehajtók 15 millió forintnyi tartozás miatt eszközöket és készpénzt is foglaltak.

Az esetek több mint felében találtak szabálytalanságot, és csaknem minden alkalommal termékfoglalás is történt. Az ellenőrzés célja a jövedéki szabályok betartásának ellenőrzése, a számla- és nyugtaadás nélküli áruforgalom visszaszorítása, a feketefoglalkoztatás megelőzése, a végrehajtható tartozások beszedése, és az élelmiszer-biztonsági szempontok vizsgálata volt.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik