Gazdaság

Bemegy dolgozni a NAV-os, és leadja telefonját és pénzét

Nagyon fontos rendeletet hozott a pénzügyminiszter. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) dolgozóknak lesz különösen fontos.

Lehetővé válik, hogy a NAV, illetve a területi szervek vezetői megtiltsák a munkatársaknak, hogy amíg a munkahelyén van, illetve dolgozik az illető, az alatt nála legyen

  • okostelefon,
  • ékszer,
  • 10 ezer forintnál több készpénz forintban,
  • ötezer forintnál drágább alkohol vagy dohánytermék,
  • külföldi készpénz

foglalja össze a lényeget az mfor.hu.

Szóval ha a területi szerv vezetője így rendelkezik, akkor az első lépés az lesz, hogy a NAV-os beérve a munkahelyére leadja a nála levő okostelefont, 10 ezer forintnál nagyobb összeget, stb és beteszik azt egy értékmegőrzőbe, a nap végén meg visszakapja.

Amúgy van lehetőség arra – és ehhez elég szóbeli engedélyt kérni -, hogy ha a szükség mégis úgy hozza, nap közben például magához vehesse az okostelefont a NAV-dolgozó.

Kiemelt kép: Miskolc, 2015. július 17. Lefoglalt, 428 millió forint összértékű hamis parfümszállítmány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságán Miskolcon 2015. július 17-én. A NAV munkatársai az M3-as autópályán egy lengyel kamion ellenőrzésekor találták meg a hamis termékeket. MTI Fotó: Vajda János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik