Gazdaság

Átrendeződött a nagytulajdonosok részesedése Mészáros tőzsdei cégeinél

Az Opus és a Konzum június 30-án megvalósult összeolvadásával az alábbiak szerint változott a nagytulajdonosok szavazati aránya az Opus friss közleménye szerint (ahol a bejelentési kötelezettség szerinti határátlépés történt):

  • A Konzum PE Magántőkealap által közvetlenül és közvetetten birtokolt, szavazati jogot biztosító Opus-részvények száma 86 539 047 darabról 162 662 017 darabra nőtt, így arányuk 16,13 százalékról 23,18 százalékra nőtt.
  • A Mészáros Lőrinc által közvetlenül és közvetetten birtokolt Opus-részvények száma 195 122 816 darabról 219 791 671 darabra nőtt, arányuk összességében azonban 36,38 százalékról 31,33 százalékra csökkent, írta a Portfolio.hu.

Mint írtuk, az Opus és a beolvadó Konzum egyesülésével létrejövő óriáscég elnöki pozícióját Mészáros Lőrinc lánya, az áprilisban jogi doktori címet szerző Mészáros Beatrix kapta meg.

Főszerepet kaphat Mészáros Lőrinc lánya
Nemrég doktori címet szerzett, de még többre viheti rövidesen Mészáros Beatrix, a felcsúti dollármilliárdos lánya, aki egy 320 milliárd forintnyi saját tőkével rendelkező óriáscég vezetője lehet.

Július elsején adták hírül, hogy megújul az Opus Global Nyrt. irányítása a fúzióval, divíziókba szervezett működéssel javítja hatékonyságát a tőzsdei nagyvállalat. Öt divízióval működik a továbbiakban az Opus Global Nyrt., amelybe 2019. június 30-ával olvadt be a Konzum Nyrt.

A párhuzamosságok megszüntetésével, valamint a működési területek iparágak szerinti divíziókba szervezésével növeljük a hatékonyságot

– nyilatkozta az Opus Global Nyrt. Igazgatóságának elnöke, Dr. Mészáros Beatrix. A holding vezetését Gál Miklós veszi át vezérigazgatóként, aki a leányvállalatok piaci pozícióinak javítását tűzte ki célul.

A Budapesti Értéktőzsde fejlődéstörténetében is egyedülálló volt ez az egyesülés. Az új Opus hatalmasra nőtt, több mutató alapján az ötödik legnagyobb vállalat lett a BÉT-en. A növekedési sztori ráadásul folytatódhat, korábban a menedzsment arról beszélt, hogy az összeolvadást követően nemzetközi tranzakcióra és nagyobb akvizíciókra is sor kerülhet.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik