Gazdaság

Akkora a hiány a fontos csecsemőgyógyszerből, hogy határon túli magyarok ajánlják fel a náluk levő ampullákat

A határon túli magyaroknak az anyaországiakkal való testvéri kapcsolatának, a határon átívelő jószándéknak és segítségnyújtásnak szép példáját tapasztaltuk meg gyermekorvosi rendelőnkben, Hódmezővásárhelyen – írja egy helyi gyerekorvos arról a helyzetről, hogy hiánycikk lett egy fontos csecsemőgyógyszer, a Konakion az egész országban. Az újszülöttkori vérzékenység elhárítására javasolt K-vitamin (Konakion) nem kapható a gyógyszertárakban kb egy hónapja. Illetve mostantól újra kapható, de igencsak borsos áron: az eddigi ár tízszereséért.

Szédületes drágulás a patikákban: tízszeres áron adják a csecsemőgyógyszert
A Konakion hiánycikké vált, külföldről rendeltek készletet.

Erről a minap írtunk, kétségbeesett szülők a Facebookon ajánlják fel, postán küldik el a náluk levő, fel nem használt ampullákat, illetve keresik a gyógyszert gyerekeiknek.

A minap belépett a gyermekorvosi rendelőnkbe egy fiatalember és egy kis csomagot adott át az asszisztensnőnek, azzal az üzenettel, hogy szeretettel küldik a vásárhelyi születendő babáknak a Vajdaságból, az Adához tartozó Moholról a csomag tartalmát. A gyógyszertári reklámtáskában 7 doboz Konakion (K-vitamin) injekció volt, dobozonként 5 adaggal. Ez máris 35 újszülött első ellátására elegendő

– írja a hódmezővásárhelyi gyerekorvos.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

K-VITAMIN HIÁNYA határon túli magyaroknak az anyaországiakkal való testvéri kapcsolatának, a határon átívelő…

Közzétette: Med-Ber BT – 2019. június 26., szerda

Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik