Gazdaság

1,22 milliárdos részvénycsomaghoz jutott Csányi Sándor

Ismét részvényekkel jutalmazta az OTP bank a vezetőit. Hétfőn Csányi Sándor elnök-vezérigazgató értékpapírszámlája 105 504 darab részvénnyel gyarapodott, ami a jelenlegi 11 600 forintos árfolyam mellett több mint 1,22 milliárd forintot ér — írta meg a Napi.hu.

A tíz bankár összesen 294 451 részvényt hívhatott le 0 forintos árfolyamon hétfőn. Ezek a jelenlegi árfolyamon számolva 3,416 milliárd forintot érnek. Korábban már kaptak az OTP-s vezetők 388 millió forintnyi részvényt, az megelőzően pedig 1,25 milliárdnyit, vagyis már 5 milliárd forint körül jár a bónuszuk.

Bencsik László vezérigazgató-helyettes 38 447 darab részvényt kapott 446 millió forint értékben. Wolf László igazgatósági tag, akinek kulcsszerepe volt az OTP akvizícióinak lebonyolításában 38 165 részvényhez jutott hozzá, ezek csaknem 443 millió forintot érnek.

FRISSÍTÉS:

Az OTP a cikk megjelenése után jelezte, a mai híradásokban tévesen szerepelt, hogy az OTP Bank vezető tisztségviselői ingyen/0 forintos árfolyamon jutottak részvényekhez bónusz vagy jutalom keretében. Ezzel szemben a valóság az, hogy a híradásokban helyesen szereplő mennyiségű részvényeket a bank vezetői kedvezményes árfolyamon, négy év alatt, részletekben vásárolhatják meg. Az egy részvényen elérhető árfolyamnyereség mértékét a pénzintézet javadalmazási irányelve rögzíti.
A tőzsde honlapján megjelent 0 forintos ár a részvényopció megvásárlására vonatkozik, amely előfeltétele a későbbi kedvezményes részvényvásárlásnak.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik