Gazdaság

Fennakadások lehetnek az UniCreditnél a hosszú hétvégén a kártyás fizetésnél is

Június 9-én (vasárnap) 00:00 órától június 10-én (hétfőn) 01:30-ig számos szolgáltatás nem lesz használható az UniCredit Banknál – van olyan olvasónk, aki erről már kapott is sms-t.

A bank weboldalán azt írja, hogy technikai fejlesztés és karbantartás miatt várható szakaszos kiesés a következő szolgáltatásoknál:

  • Bankkártyás vásárlás UniCredit betéti és hitelkártyákkal: június 9. (vasárnap) 0:00 óra és 1:30 óra között, továbbá június 10. (hétfő) 0:00 óra és 1:30 óra között.
  • Interneten történő vásárlás UniCredit betéti- és hitelkártyákkal június 9. (vasárnap) 0:00 óra és 4:30 óra között, továbbá június 9. (vasárnap) 21:00 óra és június 10. (hétfő) 1:30 óra között.
  • UniCredit Bank POS / virtuális POS (internetes) kártyaelfogadási szolgáltatás: június 9. (vasárnap) 0:00 óra és 1:30 óra között, valamint 2:30 óra és 4:30 óra között, továbbá június 10. (hétfő) 0:00 óra és 1:30 óra között.
  • Készpénzbefizetés, készpénzfelvétel és egyes lekérdezések bankautomatán keresztül: június 9. (vasárnap) 0:00 óra és 1:30 óra között, továbbá június 10. (hétfő) 0:00 óra és 1:30 óra között.
  • UniCredit Mobilalkalmazás.
  • Hitel-, és betéti kártya-műveletekről szóló SMS-küldés.
  • Telefonbank-szolgáltatáson keresztüli kártyaaktiválás és kártyalimit-módosítás.

FRISSÍTÉS: A banktól érdeklődtünk az időzítésről illetve, a fejlesztés, karbantartás jellegéről. Azt válaszolták, a hétvégén azért várható egyes szolgáltatásaiknál szakaszos kiesés, mert technikai szolgáltatójuknál tervezett, úgynevezett helyreállítási tesztet végeznek, az üzletmenet-folytonossági terv részeként. A kártyarendszereket üzemeltető technikai szolgáltatóknak előírt kötelezettségük évente elvégezni ezt gyakorlatot, amelynek célja a magas fokú üzembiztonság fenntartása. Ez a kártyahasználó ügyfelek érdekét szolgálja. Az időzítéséről maguk a szolgáltatók döntenek, figyelembe véve a legalacsonyabb forgalmú időszakokat, tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik