Gazdaság

Vadászlap főszerkesztője lehet Kovács Zoltán

A Magasles vadászati oldal nemrég arról írt, hogy több forrásból megerősített értesüléseik szerint távozik posztjáról a Nimród eddigi főszerkesztője, Zoltán Attila, a posztot pedig Kovács Zoltán államtitkár, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa veszi át, írja az Index.

A bejegyzésben azt írták, a lapvezetést már egy éve kritika éri, a vezetőcsere azonban még a kiadót is meglepte, amikor Kovács Zoltán a FeHoVa kiállítás megnyitóján bejelentette, hogy a világkiállítás hivatalos napja a Nimród lesz.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető alelnöke, Pechtol János a portálnak annyit mondott a hírrel kapcsolatban, hogy Kovács Zoltán valóban szeretne „egy színvonalas, a 2021-ben esedékes vadászati világkiállítás célját szolgáló vadászújságot működtetni ebben a két évben”.

Ezért, mint mondta, az államtitkárék kezdeményezték, hogy 2021 végéig ők szerkesszék a lapot.

Egymilliárdért reklámozzák Semjén Zsolt vadászati kiállítását
Az egész 50 milliárd forintba fájhat, a pr-t az a két cég viszi, amelyik a kormány plakátkampányát nyomja.

A vadászlap főszerkesztőjét egyébként a hivatalos szabályok értelmében a védegylet elnöksége nevezi ki, az ügyvezető elnök szerint döntés csak több hét múlva várható, hiszen még nem kapták meg a hivatalos beadványt, amiről szavazhatnának.

A védegylet elnöke pedig 2010 óta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A Nimród jelenlegi főszerkesztője az Indexnek azt válaszolta, hogy Kovács Zoltán nem a világkiállítás idejére venné át a vadászújságot, hanem véglegesen.

Az államtitkár a portál kérdéseire annyit közölt, hogy amennyiben lesz mondandójuk, kellő időben tájékoztatnak majd mindenkit.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik