Gazdaság

Hatalmasat szakított a Mészáros-birodalom egyik ékköve

Rekordközeli forgalommal zárta a tavalyi évet az R-Kord Építőipari Kft. – derül ki a cég most leadott beszámolójából. A cég vasúti építkezések, vasútvillamosítási projektek nagymenője, sorra húzza be a zsírosabbnál zsírosabb megbízásokat, és Mészáros Lőrinc több mint száz darabból álló cégbirodalmának egyik fő vállalata.

Az R-Kord kis híján 36 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ez alig marad el a 2017-es rekordtól.

Az adózott profit is gigantikus. 6 milliárd forint egyetlen évben. Ennek a zömét, 5 milliárd forintot ki is vesznek osztalékként a cégből. Egy évvel korábban pedig az akkori teljes profitot, 7,5 milliárd forintot zsebeltek be és vettek ki a cégből – pedig sokáig mintha elfeledkeztek volna róla.

Hiába, nehéz észben tartani a milliárdokat.

Ami érdekes még, hogy gyorsan bővül a dolgozók létszáma. Immáron 217 fő alkalmazottat tüntetnek fel, egy évvel korábban fele ennyien, 2016-ban negyed ennyien voltak alkalmazásban a hatalmasra növő cégben.

És bőven el van látva munkákkal az R-Kord. Márciusban hozták nyilvánosságra, hogy 103 milliárd forint értékű megbízása volt akkor a vasúti vállalatnak. Persze javarészt uniós pénzből fizetik ki ezeket a munkákat.

Kiemelt kép: Olaszliszka, 2017. december 29. M41-es dízelmozdony vontat egy személyvonatot a villamosítás alatt álló Szerencs-Sátoraljaújhely vasútvonalon Olaszliszkánál 2017. december 29-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik