4143 milliós hasznot termeltek Mészáros vejének cégei

Már tavaly megvolt az első milliárdja.
Kapcsolódó cikkek

Korábban már beszámoltunk róla, hogy óriásit nőtt Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos vejének családi cége, a Homlok Zrt. A vállalkozás 250 millió forint osztalékot fialt tulajdonosainak: Mészáros Lőrinc lányának, Homlok-Mészáros Ágnesnek, az ő férjének, Homlok Zsoltnak, illetve Homlok Tibornak.

Még ennél is jobb eredményeket ért el az izgalmasabb tulajdonosi hátterű Vasútvillamosító Kft.: tavaly megduplázta forgalmát, ami így már meghaladta a 16,3 milliárd forintot. Az adózott eredmény is kilőtt: míg 2017-ben 1,8 milliárd forint maradt az adóterhek befizetése után, addig idén már 3 milliárd 379 millió forintos nyereséget könyveltek el, a tulajdonosi határozat viszont nem tesz említést osztalék kifizetéséről.

A cégről elsőként írtuk meg, hogy egy prágai vállalkozáson keresztül Homlok Zsolt érdekeltsége. Az üzletember 2017-ben vette feleségül Mészáros Lőrinc lányát, a Vasútvill Kft.pedig  2018 nyarán apósával együtt nyert el 23 milliárd forintos vasútépítési megbízást.

Homlok Zsolt cégeihez azóta is számos közpénzes munka került:

Kiemelt kép: Rosta Tibor / MTI