Gazdaság

Veszteséges volt tavaly a Magyar RTL Zrt.

Összességében azonban nyereséges a csatorna magyarországi jelenléte.

3,8 milliárd forint veszteséggel zárta a tavalyi évet a Magyar RTL Televízió Zrt. – írja a Portfolio.hu.

Frissítés

A csatorna tájékoztatása szerint az RTL Group magyarországi jelenlétébe az M-RTL Zrt. mellett több másik cég is beletartozik, ezek összességében nyolcmillió eurós nyereséggel zárták az előző üzleti évet.

A csatorna tavalyi árbevétele 4,3 százalékkal volt kisebb a 2017-es évhez képest, 34,3 milliárd forintról 32,8 milliárdra csökkent. Az árbevétel elsősorban reklámból származik, az RTL Klubén kívül több kábelcsatorna, 2017 óta pedig független felek csatornáinak reklámidejét is értékesítik.

A 2017-es eredményt 2,4 milliárd forintnyi egyéb bevétel javította, amiben benne volt egy egyszeri, 2,1 milliárd forintos reklámadó-visszatérítés, tavaly viszont csak 370 millió forint egyéb bevétele volt a vállalatnak. A működési költség eközben nőtt, mivel az RTL növelte a saját gyártású tartalmak mennyiségét.

410 millió forint egyéb ráfordítást jelent, hogy amíg 2017-ben csak fél évig volt hatályos a reklámadót érintő törvény, 2018-ban a teljes adóévre vonatkozott – jegyzi meg a gazdasági portál. A 2017-es évet egyébként 1,2 milliárd forintos plusszal zárták. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik